Nyhetsbrev nr 4

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Nu närmar sig julen med stormsteg! Trots höga elpriser hoppas vi få se lite fina ljusdekoration i vårt område. Här kommer kort information till er från styrelsen.

Brandskydd
Så här i juletider är det härligt att mysa till det lite extra med tända ljus och trevliga sammankomster, tänk på att se över de brandvarnare som finns i er bostadsrätt och kontrollera att de fungerar som de ska, se även till att brandsläckare och brandfilt finns lättillgängligt om en olycka skulle inträffa.

Här kommer lite tips:
🕯️ Lämna aldrig levande ljus obevakade
🕯️ Lämna aldrig barn eller husdjur ensamma med levande ljus
🕯️ Använd ljusstakar av material som inte kan börja brinna (smide, keramik, sten eller liknande)
🕯️ Levande ljus ska stå fritt och stadigt både på underlaget och i ljusstaken
🕯️ Ställ inte flera värmeljus intill varandra
🕯️ Släck elljusstaken/julgransbelysningen med strömbrytare, timer eller dra ur sladden
🕯️ Tänk på att använda ljusslingor som är till för utomhusbruk när du dekorerar ute

Om brand uppstår i lägenheten ansvarar bostadsrättshavaren för reparationen om brandskadan
uppkommit genom bostadsrättshavarens egen vårdslöshet eller försummelse.

Matning av fåglar
Många tycker om att mata fåglar och gör det med ett gott syfte. Endast en del av maten äts upp av fåglar där resten kan locka till sig olika gnagardjur såsom råttor. Eftersom vi bor i ett tätbebyggt område vill vi minska risken för råttor. För att vi ska få en trevlig miljö utan skadedjur får man alltså inte mata fåglar eller sätta ut fröbollar. Läs gärna om i 8) i Ordnings- och Trivselregler:

https://www.boklokmagasinet.se/ordning-och-trivselregler/

Var vänlig och respektera detta då sanering av skadedjur drar på sig betydande onödiga
extrakostnader för föreningen.

Häckplantor och gräsmatta
FASAB har dressat och kompletterat med extra sådd, på de gräsmattor som var i behov av detta. Samtliga häckar är kompletterade med nya plantor samt att ogräs är rensat. Från och med nu tar varje boende över ansvar för skötsel av sin gräsmatta och häck.
Häckplantorna bör klippas på cirka 20 cm höjd nu i höst, så att skottbildningen stimuleras. Därefter är det lämpligt att klippa häcken minst två gånger under perioden mars-september. Det är viktigt att hålla fritt från ogräs på varje sida om häckplantorna, cirka 20–25 cm, och mellan plantorna. Det är viktigt för oss själva och föreningen att vi sköter gräsmattor, häckar och andra planteringar så att vårt område ser attraktivt ut. Vattning och gödsling sker efter eget tycke och smak men var återhållsamma med att sprida dricksvatten på gräsmattorna. Lycka till med grönytorna!

Snöskottning
För att hålla nere kostnaderna för föreningen så har styrelsen beslutat att inte lägga snöröjning på en extern entreprenör i år. Det innebär att snöskottning och sandning måste skötas gemensamt av oss boende, vilket förutsätter att vi alla hjälps åt. Detta beslut kommer att utvärderas efter vintern. Respektive boende ansvarar för snöskottning av den gemensamma gångvägen framför sin egen entré/tomt samt sin egen parkeringsplats. 8A ansvarar för snöskottning framför postlådorna och ingång till norra miljöhuset, 2A-C hjälps åt med skottning vid södra miljöhus och postlådor. Styrelsen kommer att köpa in fyra snöskyfflar och sand, dessa kommer finnas i respektive miljöhus och är något boende kan låna. Glöm dock inte att ställa tillbaka dessa då ni är klara, så att någon annan kan använda dem.
OBS: inga snöhögar får byggas upp mot fasader/förråd då de kan fuktskadas och inga parkeringar eller dörrar får blockeras.

Ingen avgiftshöjning för 2023
Styrelsen har arbetat hårt under hösten för att försöka undvika en avgiftshöjning för 2023. Vi har ett lån på ca 10 miljoner kronor som ska omförhandlas i april, där räntan kommer bli avsevärt högre än vad den är bunden till nu. Detta gör att styrelsen har valt att inte budgetera för några större investeringar under 2023 samt beslutat att vi gemensamt ska sköta snöröjningen i vinter. Dessa insatser gör att vi inte kommer behöva höja avgiften för 2023. Framöver kan boende räkna med cirka 1–5 % i avgiftshöjning per år, för att föreningen ska ha råd för framtida underhåll och investeringar.

Påminnelse: Avläsning av vattenmätare
Glöm inte at läsa av din bostadsrätts vattenmätare och rapportera siffrorna som står i räkneverket på vattenmätaren innan 31/12. Ni rapporterar detta via hemsidan – Kontakta styrelsen (Ämne: Avläsning mätarställning vatten). Länk: https://www.boklokmagasinet.se/kontakta-styrelsen/

Vattenmätaren är placerad i Teknikrummet bredvid bostadsrättens frånluftsvärmepump.

Med det önskar styrelsen en härlig start på vintern!

Styrelsen BoKlok Magasinet


Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer