Nyhetsbrev nr 6

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D
Här kommer årets första informationsbrev från styrelsen.

Korrigering av vattenavläsning
Som ni vet har vi haft avräkning på er inlämnad vattenförbrukning och den kommer att korrigeras på fakturan som ska betalas 31/3. Som boende får man antingen tillbaka pengar, eller får betala in extra då man gjort av med mer vatten än beräknat.

Så här beräknas vattenförbrukningen: Förbrukning: Vad mätaren visade x Pris/kubik (19,10) = Total förbrukning Fasta kostnader: Kostnad dagvatten år/lgh (14,08 kr) + Kostnad/mätare (665 kr) = 679 kr Total faktisk kostnad: Total förbrukning + 679 kr, som avräknas mot fördebiteringen på 2 400 kr

Exempel:
Mätaren visade 117, 117 x 19,10 = 2 234 kr
2 234 + 679 = 2 914 kr. Inbetalt belopp är 2 400 kr, vilket gör att boende får betala 514 kr.

Parkeringsplatser
Styrelsen har fått in frågor kring våra parkeringsplatser och i våra parkeringstillstånd står det att boende måste följa föreningens föreskrifter angående parkeringsplatsen. Styrelsen har därför beslutat att endast personbilar får parkeras på parkeringsplatserna, då parkeringsplatserna upplevs små. Om man kör buss, caddy eller annan servicebil, får dessa parkeras längs Patrongatan eller utmed pumphuset.

Ny gästparkering
Styrelsen har upprättat ytterligare en gästparkering, utmed Stjärneholmsvägen. Vi kommer att skicka ut varsitt parkeringstillstånd till alla boende, som ni får dela ut till era gäster. Notera att gästparkeringen är till för gäster och inte för boende som har mer än en bil. Ni får parkera längs Patrongatan eller utmed pumphuset.

Postlådor
Det har uppmärksammats att posten blir fuktig vid dåligt väder och dessvärre är där inte så mycket för styrelsen att göra (postlådor bör inte vara helt täta) utan vi kan bara uppmana er att vid dåligt väder, försök hämta er post regelbundet. Är ni bortresta, låt en granne ta in posten åt er.

Matavfall
Kärlen för matavfall i södra miljöhuset (Patrongatan 2–4), kommer att flyttas till det norra miljöhuset. Detta kommer ske 2 februari. Då kommer kärlen för ofärgat och färgat glas i norra miljöhuset i stället flyttas till det södra miljöhuset. Vi gör detta för att försöka få bukt på skadedjur i södra miljöhuset, som på grund av elcentralen blir väldigt varm.

Husdjur på området
Husdjur är jättetrevligt men det är viktigt att alla boende tänker på våra Ordnings- och trivselregler där det står att ni med husdjur ska visa respekt för era grannar, så att de inte blir störda. Vi har ett flertal katter som stryker runt på området och vi vill uppmana alla kattägare att hålla era katter inomhus när ni inte är hemma. Era grannar ska inte behöva riskera att era katter befinner sig på deras uteplats eller tar sig in i deras bostad.

Höjning av avgifter
Slutligen vill styrelsen meddela att viss höjning av avgiften kommer att ske 1 april. Detta på grund av annonserad prishöjning från Hässleholm Miljö, som styrelsen ej visste om vid budgetarbetet. Avgiften kommer uppgå till 5 100 kr och vattenkostnaden till 280 kr ex. moms (totalt 350 kr). Total kostnad kommer alltså bli 5 450 kr/mån, vilket är en ökning med 158 kr.

Solceller
Styrelsen har, redan vid stämman 2022, fått indikationer på att det finns intresse bland bostadsrättsinnehavare att föreningen utreder frågan om möjligheten och lönsamheten i att investera i solceller. Genom kontakter med leverantörer av solceller har vi gjort en översiktlig bedömning av våra möjligheter.

Ett problem vi har är att alla bostadsrätter har egna elavtal. Att ändra på detta, så att föreningen köper in all el som förbrukas av bostadsrättsinnehavare är förenat med betydande kostnader. Vi har ambitionen att utreda frågan och även möjligheten för varje bostadsrättsinnehavare att investera i solceller på taket över sin egen bostad. Fördelen med att varje bostadsrätt investerar är att privatpersoner har möjlighet att få grönt bidrag/avdrag på upp till 50 000 kr per person vid investering i solceller vilket föreningar och företag inte har i dagsläget. Styrelsen har beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska utreda frågan om solceller. Är du intresserad av att arbeta med frågan och ingå i den gruppen är du välkommen att anmäla ditt intresse till styrelsen. För att inte tappa fart i den här frågan vill vi att du anmäler ditt intresse senast 28 februari 2023 så att arbetet kan växlas upp under våren.

Med det önskar styrelsen en härlig start på 2023!

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer