Nyhetsbrev nr 8

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

På senaste styrelsemötet meddelade en styrelseledamot sin avgång. Är någon intresserad av att sitta i styrelsen, vänligen kontakta valberedningen – Monica på 4F.

Parkeringssituationen
Det råder stora problem med parkeringsmöjligheter runt om på vårt område just nu.

När ni har gäster, be dem gärna att parkera vid dammen borta vid Patrongatan 8, mitt emot infarten till Dollarstore/PACO/Byggmax finns där plats att stå längst Stjärneholmsvägen.

Miljöhusen och matavfallet
Alla boende har gemensamt ansvar för att hålla ordning i miljöhusen. Därför är det viktigt att plocka upp skräp som tappas på golvet. När det gäller matavfallet är det viktigt att bara använda påsar som är avsedda för sådant avfall. Om olyckan är framme, så att det spills matavfall utanför behållaren, ska det städas undan. Ingen ska behöva bli irriterad när man kliver in i miljörummet. I södra miljöhuset är det, som alla vet och som tidigare nämnts, problem med skadedjur beroende på att det tillförs värme i det rummet. Där finns Radar utplacerat som sprayas vid behov enligt anvisning på förpackningen.

Brandskyddsrond
Styrelsen ansvarar för att brandsäkerheten i miljöhus och bostadsrätter är god. Därför kommer vi, Onsdagen den 12 April kl. 18.00 att genomföra en brandskyddsrond, för miljöhusen och bostadsrätterna exteriört, både fram- och baksida. Om ni ser någon i er trädgård då är det bara styrelsen som går sin årliga brandrond. Vi kan i dagsläget inte säga hur lång tid det tar eller när vi besöker just er bostadsrätt. Ni kan läsa mer om vår brandskyddspolicy och SBA här: https://www.boklokmagasinet.se/systematiskt-brandskyddsarbete-sba/

Årsstämma 2023
Varje bostadsrättsförening har årsstämma en gång per år. Under stämman ska föreningens ekonomi redovisas och styrelsen redovisar också det arbete som genomförts under året. Vidare väljs de representanter som ska sitta i styrelsen. Under stämman kan det också finnas motioner från styrelsen eller medlemmar om renoveringar eller andra framtida investeringar, som det ska fattas beslut om. Som medlem har man ofta bara ett tillfälle att verkligen vara med och påverka föreningens arbete och det är just på årsstämman. Därför är det viktigt att medverka som medlem!

Tid: Onsdagen den 10 maj 2023 kl. 18.00
Plats: Autoport, industrigatan 12 (ingången till vänster om “Våningen och villan”)
En kallelse kommer att skickas ut i god tid innan men information om hur ni anmäler er.

Städdag med grillning
Styrelsen vill påminna er om att anmäla er till städdagen den Lördagen den 29 april kl. 10.30. Vi städar gemensamt bort vintern såväl ute som i miljöhusen (medtag sopborste). Efteråt grillar vi tillsammans. Styrelsen fixar bröd, ketchup och senap samt dricka och kaffe, ni tar själva med er korv. Anmäl er senast 23 april här: https://www.boklokmagasinet.se/kontakta-styrelsen/ Välj “Städdag”.

Vi önskar er en fin påsk!

//Styrelsen Brf BoKlok Magasinet

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer