Nyhetsbrev nr 12

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Oljning av bostadsrätternas trätrall

Enligt föreningens underhållsplan är det dags för oljning av trätrallen vid entrén och altan, detta skall utföras med 2års intervall. Styrelsen har beslutat att respektive bostadsrättsinnehavare ansvarar själva för att oljning av de tryckimpregnerade träytor blir utfört, detta kan med fördel göras när vädret blivit lite varmare och torrare. Tvätta ytorna ordentligt först och använd sedan en ofärgad olja för tryckimpregnerat virke. OBS! Det är viktigt att ni inte använder någon olja som får träet att mörkna/ändra färg, så att vi försöker behålla det nuvarande gemensamma utseendet!

Fortfarande felsorterat matavfall

Dessvärre sker det fortfarande felsortering av organiskt matavfall. Endast kompostpåsar av papper får användas till matavfall, påsar gjorda av stärkelse, majs eller vanliga plastpåsar får ej användas. Felsortering innebär att Hässleholms miljö tar ut extra avgifter (1.038 kr/kärl) för att tömma kärlen, så snälla försök källsortera rätt framöver.

Att tänk på om du vill göra förändringar i din bostadsrätt

Nu när vår och sommar närmar sig så vill många säkert sätta i gång med lite utomhusprojekt, så som lägga sten, bygga ut altanens trätrall, bygga spaljé, staket mm.  Tänkt då på att i vissa fall måste ni få ett godkännande från styrelsen och att ett ”ansvarsavtal” ska upprättas och signeras. Ni kan läsa mer om hur det fungerar på hemsidan: https://www.boklokmagasinet.se/forandring-i-bostadsratt/ .

Årsstämma 2024

Nu närmar vi oss årets stämma som är bokad till onsdagen den 15 maj kl. 18:00. Vi kommer återkomma inom kort med en officiell kallelse i enlighet med föreningens stadgar.

Motioner som man vill ha behandlade inför årsstämman bör inkomma till styrelsen senast onsdagen den 13 mars. Motioner skickas digitalt via ”kontakta styrelsen” med ämne ”Skicka in en motion”.    Läs mer om vad en motion bör innehålla på hemsidan: https://www.boklokmagasinet.se/motioner-till-stamma/ .

Städdag med grillning

Lördagen den 27e april klockan 10:30 kommer vi ha vårens städdag.

Vi träffas vid parkeringsplatserna och ta med en sopborste. Tanken är att vi tillsammans rengör våra miljöhus invändigt, sopar rent på parkeringsplatser och gemensamma gångvägar samt oljar avbärarplank vid parkeringen.  

Grillning är valfritt och medlemmarna tar själva med sig korv, dricka och andra tillbehör, vi hjälps åt med grillar efter behov.  Anmäl om ni kommer att delta eller ej via hemsidan under ”kontakta styrelsen” med ämne “städdag 27/4”.

Eftersom medlemmar i föreningen har ett gemensamt ansvar, så kan arbetsuppgifter tilldelas i efterhand till ”hushåll” som systematiskt inte är delaktiga på föreningens städdagar.  

Vi önskar er en fin påsk!

//Styrelsen Brf Boklok Magasinet

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer