Nyhetsbrev nr 2

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D


Förslag om ändring
Styrelsen har gått igenom alla inkomna motioner och förslag på förändringar och för att försöka tillgodose så många boende som möjlighet har styrelsen valt att det ska upprättas avtal kring dessa förändringar. Detta är för att säkerställa vem som bär ansvaret vid eventuella skador som kan uppkomma, vad som gäller kring underhåll och vid försäljning. Förändringarna gäller främst isolering av förråd, om man vill bygga ut/förändra sitt trädäck samt sätta upp staket.

Alla som redan inkommit med motioner/förslag, kommer få ett
separat mail från styrelsen med avtalet.


Vill man göra något av ovan på sin tomt, kontakta styrelsen via formuläret ‘Kontakta styrelsen’ på hemsidan för att inkomma med ritningar samt godkännande från sina grannar. Notera att både ni och föreningen måste signera avtalet innan ni får påbörja arbetet.

Isolering av förråd
Medlemmar får isolera sina förråd, men måste inkomma med förfrågan till styrelsen, så att vi kan upprätta avtalet. Om man redan har isolerat sitt förråd utan att be styrelsen om lov har man som boende egentligen överträtt sina rättigheter. Detta lägger styrelsen ingen vikt vid men det viktigt att man i så fall kontaktar styrelsen omgående för att upprätta ett avtal kring ansvarsfördelningen. Förråden är inte byggda för att isoleras, varpå det måste utföras fackmannamässigt för att säkerställa tillräcklig ventilation.

Trädäck
Styrelsen kommer att bevilja trädäck på fram- och/eller baksida, om boende använder samma dimensioner och material som befintligt trädäck. Ingen förankring får ske i hus eller förrådsvägg. Arbetet och konstruktionen skall vara fackmannamässigt utfört. Glöm inte att det ska upprättas ett avtal för att säkerställa vem som bär ansvaret vid eventuella skador som kan uppkomma, samt vad som gäller kring underhåll och vid försäljning.

Staket
Styrelsen kommer att bevilja staket som är tryckimpregnerat trä alternativt vitmålat trä, liggande eller stående ribbor. Notera att du har möjlighet att uppföra ett staket på cirka 1,0 meter utan bygglov. Du har även möjlighet att sätta upp stängsel eller bygga en spaljé utan bygglov om stängslet eller spaljén består av betydligt mer luft än fast material. Nätstängsel är inte bygglovspliktigt oavsett höjd. Skillnaden mellan ett staket och ett plank är att staketet
har genomsikt och att det oftast är lägre än ett plank. Glöm inte att det ska upprättas ett avtal för att säkerställa vem som bär ansvaret vid eventuella skador som kan uppkomma, samt vad som gäller kring underhåll och vid försäljning.

Markiser
Vad det gäller markiser arbetar styrelsen fortfarande på att granska konstruktionsritningar, för att säkerställa att utvändiga markiser är möjliga att installera. Vi återkommer så fort vi har mer information. Vad det gäller färgval kommer det bli svart eller grått, samt enfärgat, för att stämma överens med kommunens detaljplan.

Plattsättning fram- och/eller baksida
Sedan tidigare har styrelsen meddelat att boende först måste inkomma med en skiss/ritning och en beskrivning över önskad förändring på upplåten mark. Har förändringen en påverkan på din granne (praktisk/visuell) ska grannarna godkänna förändringen. Arbetet ska vara fackmannamässigt gjort (vid plattläggning intill fastighet skall det vara ett fall ut från fastigheten på minst 1–2 cm/meter med hänsyn till vattenavrinningen. Styrelsen rekommenderar plattor i gråton för att få lite enlighet i området. I övrigt krävs inget avtal för att stenlägga fram- och/eller baksida, men notera att styrelsen måste godkänna skissen innan arbetet påbörjas.

Digital signering
Ur ett hållbarhetsperspektiv vill vi undvika utskrifter och kommer därför använda oss av digital signering via ett företag som heter TellusTalk AB och deras tjänst min.ebox.nu När styrelsen ber er att signera ett avtal om förändring, kommer det skickas ett mail till er, med en länk för att signera avtalet.

Status kring gräs och häckplantor
Under vecka 27–28 kommer Fasab att klippa de gräsmattor som inte är utrullade, samt luka alla rabatter. Därefter går ansvaret för gräsmattor och häckplantor över, så från och med vecka 29 är det den boende som ansvarar för att klippa gräs, luka häck/rabatt och vattna.


Under september månad kommer Fasab att ”dressa” gräsmattorna, för att jämna ut ytor och fylla i håligheter. I oktober/november kommer alla döda häckplantor att bytas ut och ersättas av nya, lika höga häckplantor, så att häcken blir jämn och fin. Borta vid 8D kommer dessutom högre häckplantor att sättas i dubbla rader, så att vi fortare ska kunna ta bort fallskyddet i hörnet.

Källsortering under sommaren
I slutet av vecka 28 kommer ett trädgårdskärl att placerat utanför miljöhuset borta vid Patrongatan 6–8. Denna kärl är till för hela föreningen. Det kommer stå där fram till november. Det är bara tillåtet att slänga gräs eller trädgårdsavfall i detta kärl. Under sommaren är det extra viktigt att tänka på sitt avfall, här kommer några tips:

  1. Lägg gärna lite hushållspapper i botten på matavfallspåsen, för att suga upp fukt
  2. Skölj av alla plast- och pappersförpackningar väl innan du slänger dem
  3. Rester från fisk och skaldjur kan med fördel förvaras i en ren matavfallspåse i frysen
    fram till hämtning. Håll koll i kalendern och lägg ut matavfallspåsen kvällen innan.
  4. Släng matavfallspåsen ofta, minst 2–3 gånger per vecka.
    Kort tömningsschema:
    • Onsdagar, udda veckor: Brännbart, matavfall, papper, plast samt trädgårdsavfall
    • Torsdagar, jämna veckor: Metall och tidningar
    Färgat och ofärgat glas tömt den 19 juli, sen töms detta inte förrän 13 september – så har ni mycket glasflaskor måste ni åka till Återvinningscentralen med detta!

Med det vill styrelsen önska alla boende en trevlig sommar!

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer