Nyhetsbrev nr 9

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Förändringar i styrelsen

Från och med föreningsstämman som hölls den 10/5 så har vi ett par förändringar i styrelsen på grund av avgång och flytt.

Ordförande – Ylva Modén (2 år)
Vice ordförande – Gunnar Linden (1 år)
Sekreterare – Håkan Nilsson (2 år)
Ledamöter – Marcus Cederholm (1 år)
Ledamöter – Andreas Silfverberg (2 år)
Suppleant – Rebecca Nilsson (2 år)
Suppleant – Annelie Avander (1 år)

Vi vill passa på att tacka avgående styrelsemedlemmar My, Albin och Camilla för allt arbete som gjorts det gångna styrelseåret och hälsa våra nya styrelsemedlemmar varmt välkomna Andreas, Rebecca och Annelie.

För er som inte kunde medverka på föreningsstämman så hittar ni protokollet på hemsidan (lösenordet är samma som koden till miljöhusen)

Att tänk på om du vill göra förändringar i din bostadsrätt

Nu i semestertider så vill många sätta i gång med lite utomhusprojekt, så som lägga sten, bygga ut trädäck, bygga spaljé, staket mm.  Tänkt då på att i vissa fall måste ni få ett godkännande från styrelsen och att ett ”ansvarsavtal” ska upprättas och signeras. Ni kan läsa mer om hur det fungerar på hemsidan: https://www.boklokmagasinet.se/forandring-i-bostadsratt/

Gästparkering

Ett parkeringstillstånd har skickats ut till alla boende, som ger era gäster rätt att parkera på våra 2 gästparkeringar i upp till 48 timmar (parkeringstillståndet ska placeras väl synligt i bilens framruta). Notera att gästparkeringen är till för gäster och inte för boende som har mer än en bil. Ni får parkera längs Patrongatan eller utmed pumphuset.  Har du blivit av med parkeringstillståndet så kontaktar du styrelsen för att få ett nytt.

Matavfallskärl

Det läckande matavfallskärlet i södra miljöhuset är felanmält och har bytts ut, vilket kommer underlätta möjligheterna att hålla utrymmet snyggt och rent.

Sommartid kan dålig lukt och fluglarver bli ett problem i det bruna kärlet för matavfall. Flugor gillar att lägga ägg i fuktigt matavfall och om det är varmt ute dröjer det inte länge innan äggen blir till larver. Larverna är helt ofarliga men upplevs av många som otrevliga, vill vi slippa dem ska vi följa lite enkla tips:

  • Rulla ihop matavfallspåsen noga

En ordentligt stängd påse hindrar flugorna från att ta sig in och lägga ägg bland matresterna

Fyll inte påsen mer än till hälften så blir det lättare att rulla ihop den. Var försiktig när du lägger påsen i kärlet så att den inte öppnar sig. Har du råkat fylla påsen för mycket? Stäng den så gott det går och dra över en till matavfallspåse.

  • Håll matavfallet torrt

Torrt matavfall luktar mindre och det är lukten som lockar flugorna till sopkärlen.

Lägg lite hushållspapper i botten av påsen och blanda vid behov ner använt hushållspapper bland matavfallet. Låt blött matavfall rinna av ordentligt i diskhon eller i ett durkslag innan du lägger det i påsen. Lägg illaluktande matavfall som t.ex. räkskal eller fiskrens i frysen tills det är dags för sophämtning.

Ta hand om ligusterhäcken

Glöm inte ta hand om ligusterhäcken, vattna gärna häcken regelbundet under sommaren men låt jorden torka upp mellan vattningarna.  

  • Bevattning

I växternas etableringsfas är vatten mycket viktig, utför därför vattningen regelbundet på alla ytor särskilt de två första växtsäsongerna. Att använda droppslang är ett bra sätt att tillföra växten vatten i den takt växten kan tillgodogöra sig det.

  • Gödning

Varje vår, samt efter midsommar gödslas planteringsytor med NPK 11*5*18 micro eller likvärdigt. Under sensommaren kan en gödselgiva med kalksalpeter läggas för att ytterligare stimulera tillväxten. Dosering enligt tillverkares rekommendationer.

  • Ogräsrensning

Allmänt gällande ogräsrensning är att den ska utföras regelbundet till den grad att ytorna hålls ogräsfria. Detta är särskilt nödvändigt under växternas etableringsfas då ogräs konkurrerar med växterna om näring och utrymme. Att hålla efter ogräset är en förutsättning för att få väletablerade växter med god tillväxt. Detta gäller även gräs som växer in i planteringsbäddarna, därför ska kantskärning mot dessa ytor utföras några gånger per år.

  • Klippning av häck

Sidogrenarna och årsskotten klipps årligen runt midsommar för att bilda en tät och jämn förgrening. Toppskotten klipps tillbaka till ca 20 cm. Klippningen upprepas i början av augusti. Basen på häcken klipps bredare än toppen så att en svag pyramidform bildas, detta för att de lägre sidoskotten ska få lika mycket ljus som de övre. Vilket i sin tur motverkar att häcken blir gles nertill.

Semesteruppehåll

Även styrelsen tar lite semester och kommer ha nästa styrelsemöte i Augusti, vi kommer fortfarande svara på meddelande men kanske inte går in och tittar i inkorgen lika frekvent vilket gör att det eventuellt blir lite längre svarstider.

Med detta korta nyhetsbrev så önskar styrelsen alla boende en härlig sommar.

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer