Nyhetsbrev nr 10

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Hej grannar,

Sommaren vill inte riktigt släppa taget om oss. Även om det var en blöt sommar är det alltid trevligt med en varm höst. 

Städdag

Vår förening kommer att fortsättningsvis försöka ha två städdagar per år, en på våren och en på hösten, då vi tillsammans sopar våra gemensamma ytor, rensar ogräs och städar våra två miljöhus.

Höstens städdag kommer vara den 14 oktober mellan 10:30 – 12:00 med samling vid den stora parkeringen (mest troligt är vi klara tidigare).

Sprayflaskor med ättika i miljöhusen

Vi har ställt ut sprayflaskor med ättiksblandning som man med fördel kan spraya i organiskt kärlen för att få bukt med ohyra och dålig lukt.

Häckar och rabatter

Inför vinter passa på att beskära häckar och rensa rabatter så liguster plantorna får förutsättningarna att växa sig täta och stora. Kom överens med din granne om häckplantor som står mellan bostadsrätterna så även dessa blir omhändertagna.

Gästparkering

Styrelsen har fått lite synpunkter från boende att bilar står parkerade på gäst- parkeringsplatserna mer än 48 timmar i sträck, vänligen försök respektera denna regel.

Notera att gäst- parkeringsplatserna är till för gäster och inte för boende, parkeringstillståndet ska placeras väl synligt i bilens framruta och har du blivit av med parkeringstillståndet så kontaktar du styrelsen för att få ett nytt.

Levande ljus

Nu när den mörkare årstiden är på intåg, tänder vi gärna ljus för att få den rätta stämningen. Kom ihåg att den nu är extra viktigt att regelbundet testa era brandvarnare så att de fungerar, se även till att brandsläckare och brandfilt finns lättillgängligt om en olycka skulle inträffa.

Här kommer lite tips:

🕯️ Lämna aldrig levande ljus obevakade

🕯️ Lämna aldrig barn eller husdjur ensamma med levande ljus

🕯️ Använd ljusstakar av material som inte kan börja brinna (smide, keramik, sten eller liknande)

🕯️ Levande ljus ska stå fritt och stadigt både på underlaget och i ljusstaken

🕯️ Ställ inte flera värmeljus intill varandra

🕯️ Släck elljusstaken/julgransbelysningen med strömbrytare, timer eller dra ur sladden

🕯️ Tänk på att använda ljusslingor som är till för utomhusbruk när du dekorerar ute

 Ny gång– och cykelväg

En ny gång- och cykelväg med belysning kommer under hösten byggas mellan Vankivavägen och Transportgatan vilket kommer att medföra en säkrare väg för oskyddade trafikanter att ta sig till och från T4 området.

Vänliga hälsningar

Styrelsen Brf Boklok Magasinet

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer