Nyhetsbrev nr 11

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Avläsning av vattenmätare

Glöm inte at läsa av din bostadsrätts vattenmätare och rapportera siffrorna som står i räkneverket på vattenmätaren så nära årets sista dag som möjligt. Ni rapporterar detta via hemsidan – Kontakta styrelsen Ämne: Avläsning mätarställning vatten.

Vattenmätaren är placerad i Teknikrummet bredvid bostadsrättens frånluftsvärmepump.

Snöskottning

Som tidigare år så har styrelsen beslutat att inte lägga snöröjning på en extern entreprenör för att hålla nere föreningens kostnader. Det innebär att snöskottning måste skötas gemensamt av oss boende, vilket förutsätter att vi alla hjälps åt. Respektive boende ansvarar för snöskottning av den gemensamma gångvägen framför sin egen entré/tomt samt sin egen parkeringsplats. Snöskyfflar finns i respektive miljöhus och är något boende kan låna. Glöm dock inte att ställa tillbaka dessa då ni är klara, så att någon annan kan använda dem.

OBS: inga snöhögar får byggas upp mot fasader/förråd då de kan fuktskadas och inga parkeringar eller dörrar får blockeras.

Brandskydd

Så här i juletider är det härligt att mysa till det lite extra med tända ljus och trevliga sammankomster, tänk på att se över de brandvarnare som finns i er bostadsrätt och kontrollera att de fungerar som de ska, se även till att brandsläckare och brandfilt finns lättillgängligt om en olycka skulle inträffa.

Här kommer lite tips:

🕯️ Lämna aldrig levande ljus obevakade

🕯️ Lämna aldrig barn eller husdjur ensamma med levande ljus

🕯️ Använd ljusstakar av material som inte kan börja brinna (smide, keramik, sten eller liknande)

🕯️ Levande ljus ska stå fritt och stadigt både på underlaget och i ljusstaken

🕯️ Ställ inte flera värmeljus intill varandra

🕯️ Släck elljusstaken/julgransbelysningen med strömbrytare, timer eller dra ur sladden

🕯️ Tänk på att använda ljusslingor som är till för utomhusbruk när du dekorerar ute

Om brand uppstår i lägenheten ansvarar bostadsrättshavaren för reparationen om brandskadan uppkommit genom bostadsrättshavarens egen vårdslöshet eller försummelse.

Trädgårdskärlet

Dessvärre har vi haft en del problem med att trädgårdskärlet blivit överfyllt och för tungt vilket medfört att kärl inte kan tömmas av Hässleholms miljö. Styrelsen har gemensamt beslutat att säga upp tjänsten trädgårdskärl tills vidare för att hålla nere föreningens kostnader, vilket då medför att var och en av bostadsrättsinnehavarna får ta hand om eget trädgårdsavfall och köra till återvinningsstationen i Vankiva.

Felsorterat matavfall

Vi har även fått klagomål på felsortering av organiskt matavfall i miljöhusen, där både plast och folie har hittats. Endast kompostpåsar får användas till matavfall, påsar som så stärkelsepåsar, majspåsar och biopåsar får ej användas enligt Hässleholms miljö. Felsortering innebär att Hässleholms miljö tar ut extra avgifter (1.038 kr/kärl) för att tömma kärlen så snälla försök källsortera rätt framöver.

Höjning av avgifter

Slutligen vill styrelsen meddela att en höjning av både vatten och bostadsrättsavgiften kommer att ske den 1 januari. Detta på grund av nuvarande ränteläge, en 17% avgiftshöjning för vatten från Hässleholms miljö för 2024, samt att avsättning till underhållsfonden höjs enligt föreningens ekonomiskaplan.

  • Avgiftshöjning bostadsrätt: 900 kr/månaden (Nuvarande avgift 5100kr/mån / Ny avgift 6000kr/mån)
  • Avgiftshöjning vatten: 125 kr/månaden (Nuvarande avgift 350kr/mån / Ny avgift 475kr/mån)

Hoppas alla får en härlig och mysig jul med nära och kära!

Juliga hälsningar från styrelsen

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer