Nyhetsbrev nr 13

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Vi vill passa på att hälsa våra nya grannar Eric och Isabelle som är nyinflyttade på Patrongatan 6c varmt välkomna till vår lilla bostadsrättsförening.

Stämma och städdag

Styrelsen vill passa på att påminna alla medlemmar att anmäla sig inför stämman den 15:e maj och föreningens städdag den 27 april.  Anmälan görs via kontaktformuläret på hemsidan (Ämne stämman2024 respektive städdag 27/4).

Skötsel av egen mark/trädgård

Det är viktigt att man som bostadsrättsinnehavare sköter sin trädgård så som gräsklippning, ogräs och häckklippning. Vi vill att det ska vara ett fint och trevligt område att bo i.

Känner man att man inte har tid eller ork att ta hand om häckplantor på fram och baksida, prata med er granne om att ta bort häcken eller se om ni kan komma överens om hur skötsel och underhåll ska utföras.

Lås

Vi har haft ett antal incidenter där ytterdörrslåset/handtaget har kärvat, vilket medför att boende blivit utelåsta. Den primära anledningen till detta är att stoppskruvarna som sitter under handtaget på ut- och insidan har lossnat och i vissa fall trillat av, vilket medfört att ”roddarpinnen” som löper genom låsmekanismen glider in i handtaget som förlorar sin funktion. Vi uppmanar er att med jämna mellanrum kontrollera så att skruvarna är spända/ej trillat av. På detta sätt vi kan förhoppningsvis undvika framtida problem med utelåsningar.

Bild1.jpg

Läckage vid avlopp under vasken i kök

Många som följer vår Facebook grupp har säkert sett att det varit medlemmar som haft problem med läckage/vattenskada under vasken i köket. Vi vill därför uppmana samtliga medlemmar att kontrollera att det är torrt och fint vid avloppsrörets genomföring i golvet.

1.        Dra ut sockeln under skåpet vid vasken, sockeln sitter med clips som är fästa mot benen skåpen står på.

2.        Kontrollera att rörgenomföring ser ok ut och att det är torrt, mest troligt så är det lite skitigt där under efter byggnationen så passa gärna på att städa av lite.

Skulle ni upptäcka läckage eller skada, dokumentera skadan och gör en felanmälan till Boklok direkt samt informera styrelsen. (Vid akut läckage kontakta en rörmokare för direkt felavhjälpning)

Åtgärder efter 2 års besiktningen

Under några veckor med start 22/4 kommer Ringsjö Bygg att utföra måleri och snickeri-åtgärder i våra bostadsrätter, Schema har skickats ut i ett separat e-postmeddelande.

Var vänlig och plocka undan möbler samt gardiner som står i vägen för arbetet, har ni inte möjlighet att vara hemma på utsatt dag, vänligen sätt låset i serviceläge.

Styrelseledamöter

Samtliga av föreningens styrelseledamöter har meddelat att de står till föreningens förfogande ytterligare ett år, det finns dock en vakans sedan en medlem flyttade förra året, så känner man att man vill engagera sig i styrelsearbetet så är det bara att kontakta vår valberedning:  Monica Alfelt – Patrongatan 4F / Patrik Nilsson – Patrongatan 2C.

Med detta korta nyhetsbrev så önskar styrelsen alla boende en fin vår.

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer