Nyhetsbrev nr 14

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Föreningsstämman

Styrelsen vill passa på att tacka alla medlemmar som var med på årets föreningsstämma, för er som inte kunde medverka så hittar ni protokollet på hemsidan https://www.boklokmagasinet.se/protokoll/ (lösenordet samma som koden till miljöhusen).

Höstens städdag

Höstens städdag är inplanerad den 5 Oktober, samling vid parkeringarna klockan 10:30. Mer information om vad som ska göras och anmälning via hemsidan kommer senare i sommar.

Gästparkering

Eftersom det blivit diskussioner om nyttjandet av våra 2 gästparkeringsplatser så har styrelsen beslutat att en gäst till medlem från och med nu endast får parkera på dessa platser upp till 48 timmar under en period på 7 dygn om giltigt parkeringstillstånd är placerat synligt i framrutan, vi uppmanar samtliga att följa denna regel. Notera att gästparkeringen är till för gäster och inte för boende som har mer än en bil. 

Har du blivit av med parkeringstillståndet så kontaktar du styrelsen för att få ett nytt.

Parkering mot avgift samt laddnings möjlighet finns vid den obemannade matbutiken “Never Closed” på andra sidan Stjärneholmsvägen bakom Byggmax.

Husdjur på området

Styrelsen har åter tagit del av klagomål då medlemmar fått påhälsning av katter på altaner, Kattägare har tillsynsplikt (enligt lagen om tillsyn över hundar och katter). Det innebär att kattägare ska ha sådan tillsyn som behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter. Det är också önskvärt att kattägare tar och har kontinuerlig kontakt med grannar runt omkring för att på det sättet ha mer kontroll över kattens rörelser i området och vad de orsakar grannarna. Detta torde bidra till att förhindra irritation och osämja, kattägare och icke kattägare emellan.

Tips för dig som störs:

  • Prata med kattägaren! Ofta tror ägarna att just deras katt håller sig på tomten eller alldeles i närheten, och vet inte om att den besvärar någon.
  • Ha en vattenspruta i beredskap för att spruta på förbipasserande katt. Katter lär sig snabbt att undvika riskställen för vattenbesprutning.
  • Ta in dina dynor, täck dem eller införskaffa en dynbox att förvara dem i för att förhindra att katter smutsar ned.
  • Förse sandlådor med lock.
  • Förse dörrar och fönster som du önskar hålla öppna med nät.
  • Fiberduk kan läggas över trädgårdsland för att skydda växterna.
  • Kom ihåg att katten också kan göra en viss nytta genom att hålla nere mängden av vissa gnagare, som också kan upplevas som ett problem.

Skötsel av egen mark/trädgård

Vi vill åter igen påminna om att det är viktigt att man som medlem i föreningen sköter sin trädgård så som gräsklippning, ogräs och häckklippning. Vi vill att det ska vara ett fint och trevligt område att bo i.

Känner man att man inte har tid eller ork att ta hand om häckplantor på fram och baksida, prata med er granne om att ta bort häcken eller se om ni kan komma överens om hur skötsel och underhåll ska utföras.

Bollspel och visa hänsyn

Att bo i bostadsrätt innebär att ingå i en gemenskap, självklart är barnens bollspel och annan lek tillåtet i vår förening, men prata gärna med era barn och deras kompisar om att visa hänsyn och respekt för grannarna. Medlemmars upplåtna tomt (bak och framsida) är ingen gemensamhetsyta och ska inte beträdas utan lov.

Vi har fantastiska lek och tränings möjligheter bara runt hörnet, Åtorgets utomhusgym, Engelska skolans multiarena, Parkourpark samt lekplats.

Semesteruppehåll

Även styrelsen tar lite semester och kommer ha nästa styrelsemöte i Augusti, vi kommer fortfarande svara på meddelanden men kanske inte går in och tittar i inkorgen lika frekvent vilket gör att det eventuellt kan blir lite längre svarstider.

Med detta korta nyhetsbrev så önskar styrelsen alla boende en härlig sommar.

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer