Nyhetsbrev nr 15

INFORMATION TILL BOENDE PÅ PATRONGATAN 2A-8D

Städdag med grillning

Lördagen den 5e oktober klockan 10:30 kommer vi ha höstens städdag.

Vi träffas vid parkeringsplatserna och tar med en sopborste. Tanken är att vi tillsammans rengör våra miljöhus invändigt, köra till tippen och tömma de röda kärlen, sopar rent på parkeringsplatser och gemensamma gångvägar, har ni andra förslag på saker som behöver göras, tas dessa varmt emot.

Grillning är valfritt och medlemmarna tar själva med sig korv, dricka och andra tillbehör, vi hjälps åt med grillar efter behov. Anmäl om ni kommer att delta via hemsidan under ”kontakta styrelsen” med ämnet “** Städdag 5/10”.

Eftersom medlemmar i föreningen har ett gemensamt ansvar, så kan arbetsuppgifter tilldelas i efterhand till ”hushåll” som systematiskt inte är delaktiga på föreningens städdagar.

Gästparkering

Gällande vår 2 gästparkeringar så vill styrelsen göra ett klargörande att parkering i max 48 timmar under en period på 7 dygn gäller båda parkeringarna tillsammans dvs det är inte ok att stå 48 timmar på ena parkeringen, sen flytta bilen till andra och stå ytterligare 48 timmar. Giltigt parkeringstillstånd ska vara placerat synligt i framrutan, vi uppmanar samtliga att följa denna regel. Notera att gästparkeringen är till för gäster och inte för boende som har mer än en bil.

Har du blivit av med parkeringstillståndet så kontaktar du styrelsen för att få ett nytt.

Parkering mot avgift samt laddnings möjlighet finns vid den obemannade matbutiken “Never Closed” på andra sidan Stjärneholmsvägen bakom Byggmax.

Öppna dörrar miljöhusen

Vid ett flertal tillfälle har det uppmärksammats att dörrarna till miljöhusen stått halvöppna även om ingen just då har varit inne i miljöhusen och slängt sopor. Vänligen se till att dörrarna stängs ordentligt så vi slipper att eventuella skadedjur tar sig in.

Securitas Jour

Avtalet med Securitas jour har löpt ut för en tid sedan, vid akuta fel såsom utelåsning, vattenläckage mm gör alltid en felanmälan till Boklok och informera styrelsen.

  • Är felet av sådan karaktär att det är direkt fara för liv ring 112.
  • Ring Boklok på 020–26 55 65 (dagtid) eller felanmäl enligt Bokloks rutiner.
  • Kontakta styrelsen samt en VVS, lås eller annat företag som har kvälls och nattjour. Se även till att dokumentera felet så fort det uppstår med bilder och gärna en skriftlig kommentar från fackmannen som ryckt ut och åtgärdat felet, denna information ligger sedan till grund för att se vem som har ansvaret. Beroende på vad som orsakat felet så kan kostnaden för jourutryckning och åtgärd antingen ”drabba” medlemmen själv, föreningen eller Boklok.

Glöm inte att olja trätrallen

Enligt föreningens underhållsplan ska bostadsrätternas trätrall vid entrén och altan underhållas, detta skall utföras med 2 års intervall. Tvätta ytorna ordentligt först och använd sedan en ofärgad olja för tryckimpregnerat virke, det fungerar även bra att använda linoljesåpa eller kisel om man vill bevara träets ljusa nyans.

Skötsel av bostadsrättens mark och trädgård

Vi vill återigen påminna om att det är viktigt att man som bostadsrättsinnehavare sköter sin trädgård så som gräsklippning, ogräsrensning och häckklippning. Vi vill att det ska vara ett fint och trevligt område att bo i.

Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta.  Lär dig mer