Känslan av nytt och fräscht kan hålla i sig länge om du underhåller och tar hand om din bostad på rätt sätt.
Så tar du hand om din bostad på rätt sätt
Ett sprillans nytt hem, med nya golv, nya väggar och nya vitvaror… Visst är det härligt? Känslan av nytt och fräscht kan hålla i sig länge om du tar hand om din bostad på rätt sätt. Vi har därför tagit fram ett antal filmer där vi visar hur du underhåller din bostad – och så bjuder vi på några praktiska tips och trix! Eftersom filmerna är generella kan det finnas råd för produkter och material som du inte har i din bostad.
I din digitala bopärm, som du får tillgång till i samband med att du flyttar in, kan du hitta material- och produktlistor för just din bostad, samt skötselråd och underhållsrekommendationer för dessa.
Tips på hur du tar hand om ditt kök
Justera luckor och lådfronter
När du har använt ditt kök ett tag kan kökslådorna behöva justeras för att inte skrapa i varandra. Öppna kökslådan och skruva med en skruvmejsel på beslagen på sidorna, så justeras lådan upp eller ner.
Om luckorna på överskåpen inte skulle öppna sig när du trycker på dem, behöver även dessa justeras. Öppna luckan och tryck på beslaget så att det öppnar sig till utfällt läge. Därefter vrider du på den grå “tryckpinnen” för att justera känsligheten på trycket.
Tips på hur du tar hand om ditt badrum
Tips på hur du tar hand om generella ytor och utrymmen i din bostad
Regler och krav kring energi
För att få bygga en fastighet måste vi som byggherre förhålla oss till en mängd krav ställda både från Boverket och kommunen. Från och med 1 september 2020 skärptes dessutom energikraven för flerbostadshus och byggnaden måste förses med styr- och reglersystem för att kunna upprätthålla en god energieffektivitet. För att huset ska kunna leva upp till kraven har radiatortermostaterna i våra bostäder en inställningsmöjlighet som ger en maximal lufttemperatur på 20-22 grader inomhus. Utetemperaturen kan variera kraftigt från en dag till en annan, exempelvis vid omslag från plusgrader till flera minusgrader under en kortare tid. Det gör att värmesystemet som styrs av bland annat utetemperaturen kan ta lite tid på sig att komma igång.
Information om el och media i din bostad
Information om hur du hanterar värmen och ventilationen i din bostad
Denna sidan använder Cookies, klicka acceptera för att fortsätta. Lär dig mer